P.NIJS Erfgoed Aannemer voor gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, meesterlijk vakmanschap, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie.

Verhalen over vakmanschap sinds 1921

P.NIJS Erfgoed Aannemer, gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie, dakwerk, metselwerk, schrijnwerk.

Een eerbetoon aan onze voorouders

In het jaar waarin hun vader Thiery 75 zou geworden zijn wilden Xavier en Claude hem en hun voorouders eren die hun de passie voor elegantie en vakmanschap meegaven. Op 28 maart oraganiseerden ze het 'Arts & Crafts Symposium 2024' in samenwerking met Francis Maere Fine Arts in het Hotel Falligan op de Kouter te Gent. Claude schreef daartoe ook een boek genaamd 'de Sartorialist'. Daarin beschrijft hij wat het betekent om gentleman te zijn in de 21e eeuw. Hij kadert dit in een cultuur-historisch perspectief en portreteert ook een aantal mensen met een bijzondere passie voor elegantie en vakmanschap. Laura Van Loocke, Aravinda Rodenburg, Ludovic Elens, Simon De Moerloose, Louis Blomme, Xavier Thomas en Olivier Steenhaut , Kristof Lefebre en Francis Maere gaven hun medewerking en het boek werd ontworpen door Steven Theunis en Martijn Dentant, redactie door Fieke Van der Gucht.

Hier kan u Claudes welkomstwoord op het symposium nalezen.

Lees artikel

Bachte: Erfgoed & Toekomst

In 2020 restaureerden we de St-Petrus en Pauluskerk van Bachte (Deinze). Sympathisanten van het pittoreske plaatsje vonden mekaar om vervolgens een tijdsdocument te maken over deze bijzondere plek. Het filmpje kreeg haar première in het Leietheater als slotstuk van het kunstenfestival Vaarwater op 22 januari 2023.

 

 
 
 
Lees artikel

Jubileum en colloquium

Om ons 100 jarig jubileum wat luister bij te zetten hielden we op 23 oktober een colloqium over ‘Erfgoed, Kwaliteit en Vakmanschap’.

 
 
 
Lees artikel

Op zoek
naar vakmanschap?

Met 100 jaar vakmanschap, van generatie op generatie, bundelt P. NIJS de kennis voor dakwerk, metselwerk en schrijnwerk in eigen huis. Overheid of particulier, ons team staat voor u klaar. Met onze jarenlange ervaring in erfgoeddossiers is P. NIJS uw geknipte partner voor de restauratie of conservatie van beschermde, geïnventariseerde of toekomstige erfgoed gebouwen. Wij kunnen u bijstaan van ontwerp tot realisatie.