P.NIJS Erfgoed Aannemer, gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie, dakwerk, metselwerk, schrijnwerk.

P.NIJS
Kennis - Fierheid - Respect

P.NIJS Erfgoed Aannemer, gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie, dakwerk, metselwerk, schrijnwerk.

Onze kernwaarden, kennis, fierheid en respect

uiten zich in de professionaliteit en collegialiteit

van ons team trouwe medewerkers

Team

De meeste van onze opdrachten hebben een complexiteit die hecht teamwerk vereisen. Het team van P.NIJS bestaat uit zo'n 25 vaste medewerkers.

Een compacte groep met een rijke diversiteit aan meesterlijk vakmanschap maakt van P.NIJS de Erfgoed Aannemer. Wij voeren vooral opdrachten uit die een connectie maken met erfgoed, beschermde gebouwen, monumenten en traditionele bouwtechnieken.

Naast onze interne kennis bogen wij ook op een aantal vertrouwde onderaannemers die andere niche bouwactiviteiten onder de knie hebben.

P.NIJS Erfgoed Aannemer voor gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, meesterlijk vakmanschap, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie.

Erfgoed Aannemer -
Een unieke combinatie van meesterlijk vakmanschap

De combinatie van eigen dakwerkers, metsers en schrijnwerkers, maakt onze onderneming tot een unicum. Die gecombineerde of unieke opdrachten die u mogelijk slechts één maal in uw leven zal laten uitvoeren, kan u met een gerust gemoed aan ons toevertrouwen.

Door onze regionale verankering geven wij voorkeur aan opdrachten in Oost- en West-Vlaanderen.

Meesterlijk Vakmanschap
sinds 1921

In 1921 neemt de geschiedenis van ons familiebedrijf een aanvang. In dat jaar trouwen Bertha Tessely en Henri De Sloovere te Deinze. Henri is dan nog schaliedekker bij Arthur Verleye. In 1926 komt Verleye echter tragisch om het leven. Daarop slaat Henri zijn eigen weg in en gaat verder als zelfstandige. Met succes! 

In 1927 krijgen Bertha en Henri hun enige kind. Hun dochter geven ze de naam Marie Thérèse. Zij trouwt in 1948 met Paul Nijs, zoon van rijkswachter en bouvier kweker Ferdinand Nijs en herbergierster Suzanne Vanautgaerden. Zij hielden herberg op verschillende locaties op de markt van Deinze. 

Paul Nijs zet de activiteit van Henri De Sloovere verder. In 1949 krijgen Marie Thérèse en Paul hun enige kind, Thiery Nijs. Thiery zal zijn vader Paul vergezellen in het bedrijf. In 1972 trouwt Thiery Nijs met Nancy Peeters en ze krijgen twee zonen, Claude (°1973) en Xavier (°1976).

Als Thiery in 1980 aan het roer komt verbreedt hij de activiteit van dakwerken met metselwerk en schrijnwerk, specialiseert hij zich in de restauratie van erfgoed, en verhuist de bedrijfsactiviteit naar de E3-Laan 49. De onderneming zal verder gaan onder de naam P.NIJS. De letter P herinnert aan Paul Nijs.

In 2014 komt Xavier Nijs aan het hoofd van onze onderneming na het overlijden van Thiery. De firma blijft trouw aan haar traditie, maakt geen compromissen op het vlak van kwaliteit en voert haar kerntaken uit met eigen mensen. Die trouwe medewerkers vormen het hart van de onderneming en geven hun vakkennis door aan nieuwe jonge mensen. 

Xavier en Claude, de vierde generatie aan het hoofd van P.NIJS, huldigen drie kernwaarden, kennis, fierheid en respect. Vanuit hun specifieke invalshoek in de bouwsector noemen ze zichzelf Erfgoed Aannemer. 

P.NIJS

Erfgoed Aannemer

Meesterlijk Vakmanschap voor Uitzonderlijk Patrimonium

P.NIJS Erfgoed Aannemer voor gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, meesterlijk vakmanschap, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie.
P.NIJS steeds op zoek naar gepassioneerde mensen en biedt hen kansen. Alleen zo slagen we er reeds vier generaties lang in om het proces van kennisoverdracht verder te zetten.