Schrijnwerk

P.NIJS Erfgoed Aannemer, gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie, dakwerk, metselwerk, schrijnwerk.

Natuurlijke elegantie, sterkte & veelzijdigheid
dat maakt van hout een edel materiaal

Buitenschrijnwerk

Het houten buitenschrijnwerk dat wij in ons atelier vervaardigen zijn unieke stukken maatwerk waar studie en overleg zijn aan voorafgaan. Na analyse van de bestaande situatie en op basis van het afwegingskader van Onroerend Erfgoed voert P.NIJS de restauratie in situ of in atelier uit. Waar restauratie niet meer is aangewezen verzorgt P.NIJS de vervanging naar bestaand model of vervanging met toepassing van de modernste technieken.Daktimmerwerk

Onze afdeling dakwerk staat niet alleen in voor het plaatsen van de dakbedekking maar ook voor het uitvoeren van de daktimmerwerken. Met kennis van diverse technieken restaureren of vervangen onze mensen traditionele dakgebinten en authentieke gootconstructies. Ze worden ondersteund door onze afdeling schrijnwerk die de nodige aanvullende houten elementen produceert.


Restauratie

Restauratie is steeds een delicate opdracht. Sommige elementen worden door de tijd immers meer aangetast dan andere. Uit respect voor het erfgoed bestaat onze opdracht er vaak uit om zoveel als mogelijk te conserveren. De schrijnwerk restauraties worden bij P.NIJS in eigen atelier uitgevoerd met authentieke werkmethodes en een modern machinepark.


P.NIJS Erfgoed Aannemer, gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen, uitzonderlijk patrimonium, restauratie en conservatie, dakwerk, metselwerk, schrijnwerk.