Jubileum en colloquium

Jubileum en colloquium

In het bedrijfsleven staat de tijd nooit stil. Zorgen over wat komen gaat knabbelen steeds aan de tijd om te genieten. Maar toen ons vader Thiery op 26 mei 2014 overleed, kwam voor onze familie en ons bedrijf de tijd met een harde klap stil te staan. Terwijl we niet wisten waar ons hoofd zat en terwijl we ook niet wisten of we krachtig genoeg zouden zijn om het bedrijf een toekomst te kunnen geven, deed deze dramatische wending ons ook terugkijken.

 

We diepten foto’s en verhalen op, en stootten op een heuglijke dag. Op 9 maart 1921 trouwen Bertha Tessely en Henri De Sloovere te Deinze. Zij de dochter van café ’t Smeske aan de Sint-Martinuskerk in Petegem, hij een schaliedekker uit Astene. En daarmee ontdekten Xavier en ik de start van onze familiale bouwtraditie in 1921.

 

Om ons 100 jarig jubileum wat luister bij te zetten hielden we op 23 oktober een colloqium over ‘Erfgoed, Kwaliteit en Vakmanschap’. We spraken enkele fervente sympathisanten en vertegenwoordigers van erfgoed en vakmanschap aan om te getuigen. Want mensen inspireren en engageren voor erfgoed, kwaliteit en vakmanschap is wat wij willen doen. En neem er ook maar elegantie bij. Want een wereld waarin erfgoed, kwaliteit en vakmanschap worden gewaardeerd, dat kan niet anders dan een mooie elegante wereld zijn, een wereld waar het goed is om te leven, een wereld die het waard is om te worden geconserveerd en respectvol te worden doorgegeven.

 

Hartelijk dank aan juwelier en klokkenmaker Alex Moens, bespoke tailor Aravinda Rodenburg, erfgoed beheerder Lieven Decaluwe en erfgoed toekomstgever Kristof Lataire!